ESTSS Winter webinar series gratis terug te kijken

ESTSS organiseerde de gratis Winter Webinar Series over uitdagingen, kwaliteit en innovatie in de psychotraumatologie. De webinars werden goed bezocht en kregen veel belangstelling.

De webinar-opnames zijn tot eind dit jaar beschikbaar voor alle ESTSS-leden.

  1. Intensive treatment for PTSD in practice 

Suzy Matthijssen, Ad de Jongh, Maria Bragesjö (Moderator)  

Het eerste webinar over intensieve behandeling van PTSS, voorgezeten door Dr. Maria Bragesjö, gaf inzicht in intensieve PTSS en complexe psychologische behandeling van PTSS. Het riep belangrijke vragen op over de beste benaderingen voor de behandeling van getraumatiseerde populaties, zoals online versus persoonlijke behandelingsvergelijkingen, wekelijkse of dagelijkse therapiesessies.

Webinar hier beschikbaar

  1. Quality of trauma care and standards across Europe- the ESTSS curriculum on therapy of posttraumatic disorders in adults

Evaldas Kazlauskas, Ingo Schäfer, Vittoria Ardino

Het tweede webinar, voorgezeten door de ESTSS-voorzitter prof. E.Kazlauskas, ging over de kwaliteit van traumazorg in Europa. Experts uit Italië en Duitsland presenteerden de ESTSS-aanpak bij het vaststellen van hoge normen voor traumazorg via het ESTSS-certificeringsprogramma.

Webinar hier beschikbaar

  1. Trauma and journalism: responding to increased aggression and threats to journalists

Sanne Terlingen, Trond Idaas, Robert van der Noordaa, Jana Javakhishvili, Joanne Mouthaan (Moderator)

Het derde webinar, voorgezeten door Dr. Joanne Mouthaan, bracht de meest vooraanstaande experts op het gebied van trauma en journalistiek samen. Een reeks uitstekende presentaties door de sprekers van dit webinar brachten bezorgdheid naar voren over traumatisering en geestelijke gezondheid van journalisten in de context van agressie en bedreigingen, en schetsten mogelijke trefpunten voor toekomstige richtingen bij het bieden van psychosociale ondersteuning aan journalisten.

Webinar hier beschikbaar

© 2023 NTVP - All Rights Reserved