Het congres van de European Society of Traumatic Stress Studies (ESTSS) wordt eens in de twee jaar georganiseerd. In 2019 vond het ESTSS congres plaats van 14 t/m 16 juni in de Doelen, Rotterdam. De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) had de eer om dit congres te organiseren. Met 700 bezoekers was het ESTSS 2019 congres zeer geslaagd en gewaardeerd. Op deze pagina kunt u o.a. het programmaboek, de abstracts en de foto’s van het congres terugvinden.

Abstracts

Het thema van de conferentie was: ‘Trauma in Transition: Building Bridges‘ en richtte zich op het delen van gezamenlijke expertise, presenteren en verzamelen van relevante kennis en ervaringen door bruggen te slaan tussen verschillende perspectieven, disciplines en landen.

In de abstract books van het 16de ESTSS-congres wordt de stand van zaken gepresenteerd met betrekking tot de actuele thema’s op het gebied van traumatische stress. De abstracts zijn gepubliceerd in the European Journal of Psychotraumatology en bestaan uit drie onderdelen:

Symposium Abstract Book 14–16 June 2019

Flashtalk Abstract Book 14–16 June 2019

Poster Abstract Book 14–16 June 2019

Programma

Het ESTSS-2019 congresprogramma kunt u via onderstaande link downloaden:

ESTSS 2019 Conference Program

Foto’s en video slideshow

Met 700 bezoekers kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagd ESTSS congres in Rotterdam. Wilt u nog eens terugblikken? Zie hier een sfeerimpressie van het ESTSS-2019 congres. De foto’s en video zijn gemaakt door congresfotograaf Klaas-Jelmer Sixma.

ESTSS congres 2019

ESTSS 2019 Newsflashes

Hier kunt u alle nieuwsbrieven terugvinden die in de aanloop van het ESTSS congres zijn verstuurd.

Hoogtepunten van het ESTSS 2019 congres

In dit blog kunt u de ervaringen lezen van 2 PhD kandidaten, geschreven door Maya Meentken (Child and Adolescent Psychiatry/Psychology, Erasmus MC – Sophia Children’s Hospital, Rotterdam) & Marie-Louise Kullberg (Department of Clinical Psychology, Leiden University).

U kunt hier de blog lezen.

De NtVP werkt samen met de volgende partijen: