De Volkskrant: Racisme is ook wat níét wordt gezegd en wat niet wordt gezien

Bron: De Volkskrant

Auteur: Pete Wu

Datum: 26 maart 2021

Als het in Nederland over racisme gaat, denkt men doorgaans niet meteen aan anti-Aziatisch racisme, of zelfs helemaal niet. Voor schrijver enu documentairemaker Pete Wu wordt die blinde vlek pijnlijk duidelijk wanneer hij bij de Racisme Kennisquiz aanschuift, een ­tv-programma dat het bewustzijn over racisme nota bene wil vergroten.

Ik had vroeger een Vietnamese vriendin, en die vond mijn vragen over Vietnamees eten ook niet erg’, wierp een quizdeelnemer me toe. ‘We moeten niet allemaal lange tenen gaan krijgen!’

Ik zakte nog net iets verder weg in een grote fauteuil tussen zes BN’ers in. We zaten in de studio om de Racisme Kennistest van BNNVara op te nemen (afgelopen zondag uitgezonden op NPO 3, op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie). Het was een bonte mix van mensen: rapper Ronnie Flex, tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen en influencer Selma Omari. Peter R. de Vries zat er ook bij, hij vond alle vragen onzin. Sanne Wallis de Vries vond dan weer alles wat Peter R. de Vries zei onzin.

Lees meer…

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved