De NtVP is jarig en trakteert: museumbezoek Dolhuys

Hoera, de NtVP bestaat dit jaar 15 jaar!

Wie jarig is trakteert en daarom zullen we de komende tijd vijftien cadeautjes uitdelen, één voor elk jaar dat we bestaan. Tien winnaars gingen je voor en nu is er opnieuw veel kans om een mooie prijs te winnen.

Het elfde cadeau dat we zullen uitdelen, is toegang voor 2 personen bij het Museum van de Geest – Dolhuys, te besteden zodra de musea weer openen. In het museum in Haarlem ontdek je op een interactieve manier meer over je eigen geest én die van anderen. Het museum is gevestigd in het voormalige Pest-, Dol-, en Leprooshuis van de stad Haarlem. Het pand heeft 700 jaar lang onderdak geboden aan ‘melaatsen, gekken, onaangepasten, alcoholici, hoeren met syfilis, dementerende ouderen, zwervers, mensen in crisis’. In de loop van de geschiedenis heeft het complex verschillende namen gehad: Leprooshuis, Pest-, Dol- en Leprooshuis, Buitenproveniershuis, Buitengasthuis, Stadsarmen en – Ziekenhuis, Haarlems Tehuis voor Ouden van Dagen, Haarlems Verzorgingshuis Schoterburcht, Crisiscentrum. De geschiedenis van het complex is enerzijds een voorbeeld van het ideaal van naastenliefde en de zorg voor zwakkeren die hulp nodig hebben. Anderzijds staat het voor het opsluiten en isoleren van mensen die er niet bij horen en die de sociale orde verstoren.

Je kan ervoor zorgen dat jijzelf, of je meest gewaardeerde collega, vriend of vriendin deze prijs wint. Wat moet je hiervoor doen? Reageer dat je meedoet onder ons LinkedIn bericht of tag de persoon die je dit cadeau gunt en zorg dat jullie beiden ons LinkedIn-kanaal volgen en/of lid zijn van de NtVP. De winnaar ontvangt hierover binnenkort een bericht.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved