De Groene Amsterdammer: Edith Eva Eger en de weg naar verandering

Margreet Fogteloo schreef onlangs in De Groene Amsterdammer dat zij aanraadt om De Keuze te lezen, van de Amerikaanse psychotherapeut en holocaustoverlevende Edith Eva Eger: “Zij relativeert tegenslag, leed en trauma’s nooit, maar biedt juist een uitweg om ermee om te gaan.”

De NtVP sluit zich hier volledig bij aan en dat is ook waarom De Keuze is opgenomen in ons lijstje lees- en kijktips voor de tweede lockdown. 

Edith Eger was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd. In De keuze deelt dr. Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog doet zij uit de doeken hoe ze haar cliënten helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

Met de lees- en kijktips kunt u thuis op de bank kruipen en meer leren over verschillende vormen van trauma: oorlogstrauma, moreel trauma, traumatische rouw, jeugdtrauma etc.  Laat je meevoeren met de aangrijpende verhalen van de slachtoffers en verhalen over verdriet en worstelingen, maar zeker ook veerkracht.

Lees hier het artikel van de Groene Amsterdammer.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved