Artikelen in Algemeen Dagblad over zwartboek Nederlandse Politiebond (NPB)

Politiemensen die een posttraumatische stressstoornis (PTSS) oplopen krijgen onvoldoende hulp van de politieleiding. In plaats van erkenning krijgen ze een jurist van het korps op hun dak. Dat stelt de Nederlandse Politiebond (NPB).

De vakbond heeft een zwartboek gemaakt waarin de verhalen van zeven agenten zijn opgetekend. Voor het zwartboek met de titel Zie me staan, dat op 15 mei 2018 werd gepresenteerd, sprak schrijfster Trea van Vliet mensen ‘die last kregen van een slopende combinatie van nachtmerries, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen, achterdocht, concentratieproblemen, schrikachtigheid en vermijdingsgedrag’. Lees meer in het artikel gepubliceerd in het Algemeen Dagblad: Agent met trauma te vaak aan lot overgelaten. 

Agenten met posttraumatische stressstoornis (PTSS) moeten sneller en beter worden behandeld. Er moeten op dat gebied nog flink wat stappen worden genomen, erkent minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Lees hier de reactie van minister Grapperhaus wederom in het Algemeen Dagblad van 15 mei 2018.

CategoryNieuws
© 2023 NTVP - All Rights Reserved