Aankondiging Jan van Dijk Award 2017

Tot en met juni 2017 kunnen masterscripties en dissertaties die relevant zijn voor de hulpverlening aan of rechtspositie van slachtoffers van criminaliteit en ongevallen worden aangemeld voor de Jan van Dijk Award (die zijn verschenen vanaf 2014). De Jan van Dijk Award wordt elk jaar toegekend in twee categorieën: de beste masterscriptie en de beste dissertatie op deze gebieden.

De prijs is een gezamenlijk initiatief van het Nederlandse Ministerie van Veiligheid en Justitie en Fonds Slachtofferhulp. In de Jury hebben momenteel zitting: Carlijn de Roos, Richard Korver, Arendo Joustra, Ineke Sybesma en Peter van der Velden.

Ter illustratie enkele dissertaties en scripties die de afgelopen jaren de Jan van Dijk Award hebben gewonnen: Joanne Mouthaan met haar proefschrift “Injured Body, Injured Soul? Predicting and preventing posttraumatic stress disorder after injury”, Elsemiek Deug met haar scriptie “Slachtoffers hebben óók recht op hun rechten”en Margo Jansen die met haar scriptie ‘Disclosing child sexual abuse. A systematic literature review’ een aanmoedigingsprijs heeft gewonnen.

Heeft uzelf een dissertatie of masterscriptie geschreven, of kent u iemand die dit heeft gedaan, dan maakt de dissertatie of scriptie kans op deze prestigieuze prijs én een geldbedrag van €2.500,- of €1.750,-. Verdere informatie over de aanmelding en regelementen kan worden gevonden op site van de Jan van Dijk Award: www.janvandijkaward.nl

Met vriendelijke groeten en uitziend naar uw inzendingen, namens de jury van de Jan van Dijk Award,

Prof. dr. Peter van der Velden
Voorzitter jury Jan van Dijk Award.

CategoryNieuws
© 2020 NTVP - All Rights Reserved