3FM Serious Request: The Lifeline zamelt geld in voor slachtoffers van mensenhandel

Dit jaar zamelt 3FM Serious Request: The Lifeline geld in voor slachtoffers van mensenhandel, zodat het Rode Kruis kan helpen mensen te beschermen. Dit doen zij op drie manieren:

  1. Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

  2. Slachtoffers helpen met psychosociale steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen.

  3. Hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen van mensenhandel leren herkennen.

Hier vind je meer informatie over het doel van dit jaar en hier lees je wat het Rode Kruis precies met het geld kan doen.

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. 

Op kerstavond komen de dj’s aan op de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt. Hieronder vind je een samenvatting van de allereerste Lifeline in 2018.

ONDERZOEK OVER MENSENHANDEL IN NEDERLAND

2 op de 3 Nederlandse jongeren herkent mensenhandel niet, slechts een derde denkt dat ze het zouden merken als iemand in hun omgeving slachtoffer is van mensenhandel. Daarnaast bestaat er de misvatting onder jonge mensen dat mensenhandel en mensensmokkel hetzelfde zijn. Alle resultaten van het onderzoek vind je op npo3.nl/mensenhandel.

CategoryNieuws
© 2022 NTVP - All Rights Reserved